Hoe krijg ik mijn vriend mee op de foto?

Help, mijn vriend wil niet met mij op de foto!

Jij bent super enthousiast over een fotoshoot, maar je partner… die staat niet te springen. Geen paniek, dit komt veel vaker voor dan je denkt! Het goede nieuws is dat je fotosessies kunt omtoveren tot een gezamelijk uitje waar jullie allebei van kunnen genieten. Hieronder deel ik een aantal tips waardoor het voor jullie beide leuk wordt.

Kies een activiteit die hij leuk vind

Een fotoshoot hoeft natuurlijk niet altijd heel geposeerd te zijn. De foto’s kunnen ook gemaakt worden tijdens een wandeling, een picknick of misschien ergens een bakje koffie drinken. Wat vindt jouw partner leuk om te doen? Bouw daar een fotoshoot omheen.

Maak er een date van

Of nog beter, plan het als een gezellige date. Op die manier ziet je partner het misschien meer als quality time dan als een verplichte fotosessie.

Kort maar krachtig

Als poseren niet echt zijn ding is, houd het dan kort maar krachtig. Een snelle fotosessie is waarschijnlijk prettiger voor hem en zorgt net zo goed voor prachtige foto’s.

Focus op spontane momenten

Geef aan je fotograaf door dat je juist graag spontane momenten vastgelegd wilt hebben. Een goede fotograaf zal daarop inspelen door kleine opdrachtjes te geven, wat resulteert in ongeposeerde en spontane beelden.

Geef aan waarom jij het zo belangrijk vind

Soms is eerlijkheid de beste aanpak. Vertel je partner waarom deze fotoshoot voor jou zo belangrijk is en hoeveel het voor je zou betekenen als hij meedoet.

En als jullie er klaar voor zijn, dan ben ik ik dat ook! Boek je gezinshoot in Friesland of je loveshoot in Friesland en leg die herinneringen vast!