VEELGESTELDE VRAGEN

Wat voor kleding trek ik aan?
Ik geef altijd het advies om geen felle kleuren aan te trekken. Want felle kleuren reflecteren op je huid en knallen uit de foto. Daarnaast zijn felle kleuren vaak lastig in de nabewerking. Ook raad ik aan om geen grote prints op je shirt of trui te hebben. Dit leidt af en geeft een druk beeld. Maar wat trek je dan wel aan? Pasteltinten, zachte kleuren en aardetonen doen het juist wel goed op de foto. Deze kleuren houden je foto’s fris en rustig en daarnaast vloeken ze zelden met de omgeving. De laatste tip is om iets aan te trekken waarin jij je comfortabel voelt. Ga je met een grote groep op de foto? Zorg dat dat de kleuren een beetje op elkaar afgestemd zijn voor een mooi en rustig geheel.

Ik weet niet hoe ik op de foto moet staan/ ik kan echt niet poseren.
Dit is voor veel mensen een lastig punt. Maar hé, gelukkig ben ik er ook en heb ik hier al veel ervaring mee. Ik geef jullie aanwijzingen zodat je precies weet hoe je moet staan. Maar kijk zelf vooral ook even rond op internet, met als tip Pinterest.com. Op die manier kan je zelf ook een beeld vormen wat je wel of niet leuk vind. Tijdens de fotoshoot kunnen we jouw ideeën bespreken en uitvoeren. Verder probeer ik ook spontane momenten te pakken, want deze zijn vaak het mooist.

Wat doen we als de weersverwachting slecht is?
Bij regen en harde wind dan mag de fotoshoot kosteloos verplaatst worden. Dit gebeurd in overleg met mij. Is het weer bewolkt? Dan kan de fotoshoot gewoon doorgaan. Bewolking zorgt namelijk voor een mooi egaal licht en is eigenlijk geen reden om de fotoshoot te verzetten. Tenzij je specifiek bijv. een zonsondergangsshoot hebt geboekt. Daarbij zijn we natuurlijk wél afhankelijk van zonlicht.

Wat bedoel je precies met ‘foto’s bewerken’?
Ik fotografeer in RAW, dit zijn grote bestanden met veel informatie in de foto. Als je geen professioneel fotobewerkingprogramma hebt, kan je niks met RAW-bestanden. Dit wordt niet ondersteund op websites, social media etc. Grote kans dus dat jij er niks mee kan. Ik moet ze dus sowieso omzetten naar JPG. En wanneer ik dat doe, geef ik de foto’s, één voor één ook een nabewerking. Bij het bewerken check ik de belichting, de kleurtemperatuur, contrast, etc. Pukkeltjes en blauwe plekken probeer ik zoveel mogelijk weg te werken, maar ook storende elementen op de achtergrond haal ik weg. Soms is het nodig om van meerdere foto’s één topfoto te maken. Zoals je kan begrijpen zit hier dus erg veel tijd in.

Waarom geef je geen onbewerkte foto’s weg?
Eigenlijk is het heel simpel: dan is de foto nog niet af. Als je bij mij een fotoshoot boekt, dan ontvangt je het beste eindresultaat. Een onbewerkte foto is pas de helft van het eindresultaat, want ik ga deze immers nog bewerken. Het bewerkingsproces is een heel groot deel van mijn eindproduct. In de bewerking geef ik de foto mijn eigen stijl waar klanten mij voor boeken. Het werk is simpelweg nog niet compleet.

Ik wil graag een mooie foto aan de muur, kan jij hierbij helpen?
Jazeker! Ik werk samen met een professioneel printbedrijf en drukkerij waardoor jij altijd de beste kwaliteit in huis hebt hangen. Alle informatie kan je op deze pagina vinden.

Kan ik een fotoshoot cadeau geven?
 Alle fotoshootpakketten zijn geschikt om te geven als cadeau, maar ook is het mogelijk om zelf een bedrag te kiezen. De waarde van de cadeaubon wordt afgetrokken van het totaalbedrag van de factuur. De cadeaubon ontvang je thuis inclusief envelop om te kunnen geven.

Hoe werkt dat met WeTransfer?
Je krijgt een mailtje van WeTransfer met een linkje. Klik hierop en dan kun je de bestanden opslaan. Het is aan te raden om dit op je computer of laptop te doen, de meeste mobiele telefoons zijn hiervoor niet geschikt. De bestanden zijn namelijk erg groot. Je kunt deze link onbeperkt naar iedereen doorsturen, maar let op dat je de bestanden binnen een maand nadat ik ze heb verstuurd, downloadt. Daarna is de link niet meer actief. Tip: maak direct een backup van deze foto’s!

Hoe lang bewaar je de foto’s van mijn fotoshoot?
Nadat jij de foto’s hebt ontvangen zet ik de foto’s op een harde schijf. In principe blijven ze daar altijd op staan. Zo heb jij via mij altijd een backup van jouw foto’s. Mocht je ze ooit kwijtraken -wat helaas nog wel eens gebeurd- dat kun je ze via mij altijd weer opvragen. Natuurlijk kan ik niet beloven dat mijn harde schijven voor altijd meegaan. Deze kunnen ook crashen, dus zorg zelf ook altijd voor een back up.

Waar kan ik je telefoonnummer vinden?
Niet op mijn site :-). Ik hang liever niet met alle callcenters van Nederland aan de lijn, dus dit is een bewuste keuze. Daarnaast heb ik niet de mogelijkheid om te bellen tijdens de uren dat ik werk in loondienst. Toch even bellen of whatsappen? Stuur me een berichtje via het contactformulier (of een pb’tje via social media) en dan regelen we dat even!

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?
Stuur me dan je vraag toe via het contactformulier en ik geef je zo snel als mogelijk een antwoord.

Op alle opdrachten die ik aanneem zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Helemaal enthousiast en wil je een shoot boeken? Stuur mij een berichtje!

Boeken

Contact

PORTFOLIO

Mijn meest recente foto's uit diverse fotoshoot kan je online bekijken!