Kledingadvies Fotoshoot

Welke kleding trek ik aan bij een fotoshoot?

Een vraag die heel vaak terugkomt! Want kledingkeuze speelt een grote rol in hoe de foto er uiteindelijke uit komt te zien. Voordat je je kast overhoop haalt of naar de winkel rent voor de ideale outfit, wil ik je graag even vertellen wat wel werkt en wat niet.

Waarom geen felle kleuren?

Ten eerste, felle kleuren zijn heel tof in het dagelijks leven, maar op foto’s zijn ze eigenlijk altijd te heftig. Ze weerkaatsen op je huid en springen uit de foto. En geloof me, in de nabewerking zijn die felle kleuren vaak lastig te temmen. Daarom: geen felle kleuren.

Prints zijn leuk, maar niet altijd op foto’s

Grote prints op je kleding zijn echt heel leuk, maar als het gaat om fotoshoots kunnen ze behoorlijk afleiden. Een shirt met een drukke of grote print kan het beeld rommelig maken en de aandacht afleiden. Laten we die prints even bewaren voor casual vrijdag. Daarom: draag effen kleding.

Wat werkt dan wel?

Effen kleding, ‘neutrals’, zachte kleuren en aardetinten zijn echt de sterren van de fotoshoot. Pasteltinten? Ja, graag! Zachte kleuren? Absoluut! Aardetinten? Zeker weten! Deze kleuren geven je foto’s een frisse, rustige uitstraling. En bonus: ze passen altijd perfect bij de omgeving.

Comfort is key:

Last but not least, draag iets waarin je je op je gemak voelt. Als jij je goed voelt, straal je dat ook uit op de foto’s. Ga je met een groep op de foto? Probeer de kleuren een beetje op elkaar af te stemmen voor een samenhangend geheel. Het hoeft geen exacte match te zijn, maar een beetje overleg doet wonderen voor het totaalplaatje.

Dus, de volgende keer dat een shoot gepland staat, denk dan aan deze tips. Less is more, felle kleuren blijven in de kast, prints bewaren we voor een andere dag, en natuurlijke tinten zijn altijd een goede keuze. Kies verstandig en laat mij maar klikken!

Als jij er klaar voor bent, bent ik dat ook! Kies eenvoudig welke fotoshoot jij wilt boeken!

Inspiratie: